Sultanveli Arı Ürünleri

kurumsal

Beslenme

Sağlıklı bir yaşam bilinçli beslenme ile başlar. Son araştırmalar ihtiyacımıza göre beslenme şeklilerimizi ortaya koyuyor aslında. Tek yapmamız gereken neye ihtiyacımız olduğuna karar vermek. Şimdi birlikte bazı ihtiyaçlara ve bunlara iyi gelen gıdalara bakalım:
 
Diyet yapanlara proteinli ve lifli gıdalar:
 
Lifli gıdaların sağlık açısından en çok bilinen faydaları; kandaki şeker miktarını düşürmeleri, kolesterolü engellemeleri, hemoroitlerin oluşumunu ve kolon kanserini engellemeleri, diyete destek olarak geç acıktırmaları. Beslenme uzmanları özellikle diyet yapanların sofralarında proteinli ve lifli gıdalara yer vermelerini öneriyor.
 
En yüksek lif içeren gıdalar:
 
1. Mısır
2. Fasulye
3. Siyah Fasulye
4. Barbunya Fasulye
5. Nohut
6. Avokado
7. Kepekli Makarna
8. Bulgur
9. Kepekli Ekmek
10. Mercimek
11. Armut
12. Enginar
13. Yulaf
14. Ahududu
15. Bezelye
16. Brokoli
17. Elma
18. Badem
19. Arpa
 
Protein kas yapma işlevi ile bilinmektedir, büyüme çağında protein tüketimi ilerleyen dönemlerde hayati önem taşır, bunun yanında ergen kişilerde ise kas ve hücre sağlığı için oldukça önemlidir. Protein güçlü bağışıklık sistemi oluşturmak için de gereklidir. Proteinler olmadan vücudun savunma mekanizması zayıf kalır. Vücutta protein eksikliği sayısız hastalığın oluşmasına zemin hazırlar. Protein alımı protein oranı yüksek besinleri tüketmekle olur. Yüksek protein içeren bazı besinler şunlardır:
 
En yüksek protein içeren gıdalar:
 
1. Hindi
2. Tavuk
3. Balık çeşitleri
4. Özellikle somon, sardalye, hamsi
5. Sığır eti
6. Peynir
7. Fasulye
8. Yumurta
9. Süt
10. Yoğurt,
11. Kabak ve tohumları,
12. Fıstık,
13. Badem,
14. Sucuk
15. Mercimek,
16. Karışık çerez,
17. Bezelye,
18. Buğday,
19. Erişte
 
Sağlıklı bir cilde ve gözlere sahip olmak isteyenlerin ise beta-karoten içeren gıdalara yönelmeleri gerekir. Genel olarak belirtirsek turuncu, sarı meyveler ile turuncu, sarı, koyu yeşil yapraklı sebzeler beta karoten açıdan zengindir.
 
Yüksek beta karoten içeren bazı gıdalar ise şunlardır:
 
 1. Ispanak
 2. Marul
 3. Lahana
 4. Havuç
 5. Brokoli
 6. Kavun
 7. Şeftali
 8. Biber
 9. Kayısı
 
Kansızlık için kırmızı kan hücresi üretimini destekleyen demir, B12 vitamini ve folik asit bakımından zengin besinler önerilmektedir. Hemoglobin seviyesi düştüğünde iştah kaybı, bağ ağrısı, kabızlık, duygu dalgalanmaları ve konsantrasyon eksikliği görülebilir. Ayrıca bazı hastalıklar (anemi, siroz, kanser gibi) kırmızı kan hücresi sayısının düşmesine veya düşük olmasına yol açabilir. Bu yüzden kansızlık ciddiye alınması ve altında yatan nedenin kısa sürede bir doktor tarafından belirlenmesi gereken rahatsızlıklar listesindedir.
 
Kansızlığa iyi gelen besinler:
 
 
1. Kuzu Ciğeri
2. Uskumru Balığı
3. Sığır Eti
4. Kuzu Eti
5. Beyaz Peynir
6. Yumurta
7. Tavuk
8. Hindi
9. Ispanak
10. Portakal
11. Muz:
12. Yağsız yoğurt
13. Yağsız süt
14. Karalahana
15. İstiridye
16. Balık yumurtası
17. Balık yağı
18. Soya fasulyesi
19. Fasulye
 
Vücuda günlük olarak alınması gereken vitaminlerden biri de, suda erime özelliğine sahip olan C vitaminidir. Gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi ile bilinen C vitamini vücudun hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasını sağlar.
 
Yüksek C vitamini içrene gıdalar ise:
 
1. Biber
2. Kuşburnu
3. Kara Lahana
4. Brokoli
5. Çilek
6. Kivi
7. Ananas
8. Brüksel Lahanası
9. Portakal
10. Limon
11. Kavun
12. Greyfurt
13. Ahududu
14. Mandalina
15. Mango
16. Kızılcık
17. Yaban mersini
18. Domates
19. Ispanak
  
 
Her şeyde olduğu gibi beslenmede de "Azı karar çoğu zarar" mantığından hareketle, bazı besinlerin fazla tüketiminin zararlarının da olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. 
 
Sağlıklı günler dileklerimizle.
 
Sultanveli Arı Ürünleri;
Çam Balı, Çiçek Balı, Organik Kekik Balı, Organik Karabaş Balı, Geven Balı, Hayıt Balı, Sedir Balı, Organik Polen, Organik Arı Sütü, Propolis, Su Bazlı Propolis